Kweektip 2 – Je eerste laagje koffiedik is helemaal wit geworden

Home » Kweektip 2 – Je eerste laagje koffiedik is helemaal wit geworden

Omgaan met je koffiedik

Bewaar je koffiedik niet te lang. Je wilt het namelijk zo vers mogelijk gebruiken omdat er dan geen verkeerde schimmels op kunnen groeien. Dagvers is het beste. Als je toch je koffiedik wilt bewaren voor dat je het in de growkit doet kan je het in de koelkast in een afgesloten bakje bewaren. Zorg natuurlijk wel dat het bakje goed schoon is, en bewaar het niet meer dan drie dagen.

Bewaar je koffiedik niet meer dan drie dagen. En als je het bewaart, doe het dan in een schoon, afgesloten bakje in de koelkast.

De schimmel verspreid zich langzaam door je koffiedik. Omdat je schimmel lucht nodig heeft om te ademen kun je niet teveel koffiedik tegelijk toevoegen, maar elke keer een laagje van ca. één centimeter. De schimmel verspreid zich door het nieuwe laagje koffiedik. Wanneer dat wit is voeg je weer een nieuwe laag toe. Zo ga je door tot de growkit helemaal vol is.

Moet je op vakantie? Dan kan je voor die ene keer een laag van drie centimeter toevoegen en de growkit in de koelkast zetten. Tijdens je vakantie zal de oesterzwamschimmel rustig doorgroeien en als je thuis komt haal je hem weer uit de koelkast.

Net-koffiedik-toegevoegd-jpg