Over Fungi Factory

Hoe het begon..

 

Martijn ging in zijn vrije tijd eetbare paddenstoelen zoeken in de natuur. Hij raakte gefascineerd door paddenstoelen en schimmels. Erik had net de opleiding sustainable development afgerond en was zich aan het orienteren op zijn werkzame leven. Na een bezoek aan een woongroep met een paddenstoelenkwekerij begon het te kriebelen. Zouden we hier een bedrijf van kunnen maken? We zetten de eerste voorzichtige stappen. Al snel had Ilse plannen voor zichtbaarheid van het verhaal van het bedrijf en ook zij sloot zich aan.
We kwamen terecht in de Botanische Tuinen van Utrecht waar we op een droomplek mochten starten. We begonnen met het ophalen van koffiedik als grondstof voor de paddenstoelen. En ondanks de mooie start was het zeker niet altijd makkelijk. Toen we net een beetje lekker op gang waren met de paddenstoelen kwam Covid ons verrassen. Maar ook dat doorstonden we. Ons team breidde zich uit.

Workshop kweek eetbare paddenstoelen
Met oesterzwammen

Hoe het gaat..

We zijn nog steeds niet uitgeleerd over de wondere wereld van de schimmels maar weten inmiddels wel veel meer. En deze kennis delen we graag met je d.m.v. onze producten, workshops en rondleidingen. Je kan de lekkerste paddenstoelen bij ons kopen. We kweken medicinale paddenstoelen, verwaarden organische reststromen uit de stad, doen onderzoek naar schimmels in de bodem en vergeet niet onze geweldige vegan snacks en natuurlijke de growkit.

We stellen je graag voor aan ons team!

Martijn

Martijn is Fungi Factory. Hij is begonnen als paddenstoelenkweker maar inmiddels is hij meer manusje van alles, regelaar, plannen bedenker en weekendhulp. En ja dat zijn allemaal andere woorden voor eigenaar/oprichter ๐Ÿ˜‰ Hij wordt nog steeds heel blij van paddenstoelen, is super trots op zijn bedrijf en laat graag iedereen zien wat we hebben opgebouwd.

Martijn@fungifactory.nl

Headshot Erik

Erik

Erik is bij de oprichting betrokken geweest. Al snel vond hij een baan als (duurzaamheids)manager bij Centraal Boekhuis. Dat heeft hij gecombineerd. Erik is van de excellen, strategie en Life Cycle Assessments.

Erik@fungifactory.nl

Ilse

Ilse is van de relaties, het vertellen van verhalen en het uitdenken van plannen voor het bedrijf. Zo zijn zowel de snacks als de Mini Fungi Factory’s er dankzij haar inspanning. En verder vertelt zij ook graag over haar bedrijf, doet ze de socials en ontwikkelt onderwijsmateriaal.

Ilse@fungifactory.nl

Wieger

Wieger houdt van paddenstoelen en schimmels. Hij is uit interesse bij ons terecht gekomen nooit meer weg gegaan. Hij heeft ook zijn eigen paddenstoelenbedrijf maar samen vinden we het veel leuker. Hij geeft de workshops, kweekt paddenstoelen en soms zie je hem ook op de fiets.

Wieger@fungifactory.nl

Nuno

Nuno is paddenstoelenman in hart en nieren. Hij heeft een passie voor lokaal voedsel, gezond voedsel en lekkere vegan alternatieven voor vlees. Hij komt uit Portugal, heeft recent een camper gekocht. Hij is super enthousiast over pruikzwammen, je vindt hem op de markten waar we staan en in zijn vrije tijd maakt hij de lekkerste gerechten met paddenstoelen.

Nuno@fungifactory.nl

Neem contact op

Leuk als je ons een berichtje stuurt! We denken graag met je mee. Liever via mail of whatsapp dan telefonisch.ย 

N

Bestel verse paddenstoelen en snacks

N

Boek workshops en lezingen

N

Kom langs in onze kwekerij