Verse paddenstoelen

Wij kweken paddenstoelen van een hele mooie kwaliteit.

Alles wat we niet aan restaurants verkopen gaat naar particulieren.

We hebben een whatsappgroep waarin we de oogst delen. Aanmelden voor de groep kan hier. Op de website houden we de voorraad bij, als er paddenstoelen beschikbaar zijn kan je ze online kopen en ophalen bij ons in de Botanische Tuinen of op de Vismarkt in Utrecht.

Oesterzwammen

Oesterzwam is een ‘makkelijke’ paddenstoel. Hij stelt weinig eisten aan zijn ondergrond en daarom zijn we begonnen met deze paddenstoel. Hij groeit ook het best op koffiedik van alle paddenstoelen, dat maakt hem perfect voor de growkit. Wij kweken deze paddenstoel al sinds 2018 met succes en zijn nog regelmatig verrast door hoe lekker en veelzijdig de oesterzwam is. Meestal kweken we ze op koffiedik maar soms ook op andere organische reststromen zoals stro, bermgras, soja husk of zaagsel.

Pruikzwammen

Een hele bijzondere paddenstoel. Heerlijk om zo te eten (voor kook-inspiratie zie Derek Sarno op Youtube). Maar deze paddenstoel heeft ook medicinale eigenschappen. Zo word hij geconsumeerd voor het verbeteren van de breinfunctie, er is onderzoek gedaan en er worden positieve resultaten gezien bij onder andere alzheimer, niet aangeboren hersenletsel en dementie. Deze paddenstoel wordt steeds populairder merken we, dus wees er snel bij als ze online komen.

Je kan bij ons zowel de gedroogde als de verse paddenstoelen kopen.

Leuk weetje: Wij maken al onze substraten zelf. Het substraat van de pruikzwam wordt gemaakt van gebruikt substraat van shiitakes. Het blijkt dat we onze eigen reststromen dus ook kunnen gebruiken voor het kweken van een andere soort paddenstoel.

Koningsoesterzwam

Deze paddenstoel word in een restaurant vaak koningsboleet genoemd. Dat is ooit bedacht door een groothandel die de paddenstoel wel wat weg vond hebben van een boleet. Maar het is geen boleet, een boleet heeft buisjes. De koningsoesterzwam heeft plaatjes.

De koningsoesterzwam is desalniettemin heel lekkere paddenstoel. Onze stagiaire Diana heeft zich een half jaar lang bezig gehouden met het optimaliseren van de koningsoesterzwamproductie op reststromen en de resultaten zijn geweldig.

Shiitake

Shiitake is een hele smaakvolle paddenstoel die ook medicinale eigenschappen heeft. In de keuken word hij veel gebruikt in Aziatische gerechten. Het bevat ook een werkzame stof waarvan een medicijn gemaakt van shiitakes, Lentinan heet het. Dat blijkt het imuunsysteem te verbeteren dat daardoor de groei van bepaalde kankercellen kan vertragen.

Maar je kunt er dus ook heerlijke soep of sticky shiitake van maken.

Shiitakes zijn zowel vers als gedroogd te koop bij ons.

Elfenbankje

Deze paddenstoel kan je niet zo consumeren. Hij is vooral geschikt om te drogen en medicinaal te gebruiken. Wij kweken en drogen elfenbankjes (of Turkey Tale). Zo kan je ze bij ons kopen. Eventueel verpoederen we het ook voor je.

Reishi

Ook deze bijzondere paddenstoel kan je niet zo consumeren. Hij is vooral geschikt om te drogen en medicinaal te gebruiken. Wij kweken en drogen reishi paddenstoelen. Zo kan je ze bij ons kopen, eventueel maken we er poeder van.

Alle verse en gedroogde paddenstoelen die je bij ons kunt kopen zijn door ons gekweekt op door ons gemaakt substraat.

Neem contact op

Leuk als je ons een berichtje stuurt! We denken graag met je mee. Liever via mail of whatsapp dan telefonisch. 

N

Bestel verse paddenstoelen en snacks

N

Boek workshops en lezingen

N

Kom langs in onze kwekerij