Vacature Sales

Home » Vacature Sales

Sales Vacature


Fungi Factory is een breed en persoonlijk bedrijf. We zijn gewoon vier mensen die alle vier binnen ons bedrijf een eigen specialiteit hebben. Van het kweken van de paddenstoelen tot het onderhouden van partner relaties, van het beheren van de social media tot het bedenken van workshops, van het ontwikkelen van slimme excel administratie tot het houden van presentaties. Nu we ruim 4 jaar bestaan merken we dat we niet alle werkzaamheden meer zelf kunnen doen, omdat we te hard aan het groeien zijn. Daarom zoeken we iemand die van ons de sales van onze plantaardige snacks op zich wil nemen. Een diverse functie waarbij je; relaties onderhoudt met onze huidige klanten om hun wensen te matchen aan ons aanbod; een netwerk opbouwt van chefkoks en horeca in de stad die met ons willen werken en; gemotiveerd bent om onze snacks op nieuwe manieren aan de man te brengen.

Over de vacature

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega die ons wil helpen met het vertellen van ons duurzame verhaal. Een verhaal waar wij al 4 jaar lang met hart en ziel aan werken. Eén van onze producten zijn lokale, plantaardige snacks. Heerlijke bitterballen en kroketten van oesterzwam.

We zien nog veel potentie voor deze snacks maar de komende periode hebben we minder tijd om hiermee aan de slag te gaan. Dus zijn we op zoek naar jou! Wij zoeken iemand die met ons mee wil werken aan het vinden en benaderen van nieuwe klanten. Wij zijn een duurzaam bedrijf dat gevestigd is op één van de leukste plekken van Utrecht.

Kernwoorden: groen – buiten- duurzaam – educatief – lokaal – plantaardig.

headshots_collage-01-01

Boven: Martijn & Ilse.

Onder: Martha & Erik.

Jij doet de sales van Fungi Factory. Je werkt nauw samen met ons kleine team van 5. We zoeken iemand die:

 • Het leuk vindt om nieuwe contacten aan te gaan.
 • Met de klant kan meedenken hoe we samen een win-win situatie kunnen creeeren.
 • Zin heeft om te leren in een bedrijf dat zelf ook iedere dag leert.
 • Het benaderen van nieuwe en potentiele klanten (B2B en B2C) leuk vindt.
 • Contact kan houden met bestaande klanten.
 • Ons wil helpen met het aanboren van nieuwe markten.
 • Een waardevol netwerk kan en wil ontwikkelen.
 • Een uurtarief of een uitbetaling op provisiebasis, in overleg.
 • Uren in overleg. Eigenlijk is dat aan jezelf.
 • Je beheert de klantenportefeuille.
 • De kans om te werken binnen een jong, duurzaam bedrijf.
 • Een open, prettige en informele werksfeer.
 • Een werkplek op één van de mooiste locaties van Utrecht. Hoewel thuiswerken natuurlijk ook kan.
 • Elke dag een heerlijke lunch(wandeling).

Graag een mailtje naar ilse@fungifactory.nl met je motivatie en je cv.

Wij willen laten zien hoe een circulaire economie eruit ziet. We halen met een bakfiets koffiedik op in de stad en gebruiken dat als grondstof om paddenstoelen op te kweken. Die paddenstoelen verkopen we in de stad; cirkeltje rond.

Volgens ons is de economie van de toekomst circulair. En wij leren iedere dag opnieuw over wat er komt kijken bij een circulaire economie. Dat delen we graag, daarom doen we op allerlei manieren aan educatie. Basisschool kinderen gaan aan de slag met onze growkits, er komen groepen bij ons langs, we houden lezingen, we inspireren met ons verhaal, etcetera.

Daarnaast maken we oesterzwambitterballen en kroketten die ook in Utrecht verkocht worden. En we werken natuurlijk samen met een groot aantal partners om dit alles voor elkaar te krijgen.

Onze bitterballen worden lokaal gemaakt door een fabrikant in Utrecht Overvecht. Ze zijn sinds kort plantaardig, en bevatten een lekkere dosis oesterzwam. Verder zijn het vooral gewoon hele lekkere bitterballen en kroketten. We horen vaak van mensen: ‘lekker dat er nu een plantaardige bal bestaat die niet zo ‘bijzonder’ is‘. En dat bedoelen ze dan in de beste zin van het woord, namelijk met een goede, hartige vulling, zonder al te veel poespas of extra’s. Want soms wil je gewoon een simpele plantaardige snack. Bijkomend voordeel? Ook voor mensen die niet graag plantaardig eten zijn onze snacks dus heel geschikt, je merkt het namelijk niet, en toch eet je plantaardig.

Meer informatie over waar onze snacks nu al te krijgen zijn, vind je hier.