De Mini Fungi Factory

Het duurzame verhaal van jouw bedrijf of organisatie vertellen


Op locatie paddenstoelen kweken? Dat kan in de Mini-Fungi-Factory!

Met deze mobiele oesterzwammen kwekerij kweek je op locatie, wekelijks, 2 kilo oesterzwammen. De grondstof voor deze heerlijke paddenstoelen is het koffiedik uit jouw bedrijf. Heerlijk voor de pasta funghi in je bedrijfsrestaurant, of om thuis te verwerken in een lekkere risotto.

Deze kast is ongeveer 1 m2 groot en 2 meter hoog. In de kast gaat wekelijks koffiedik van 1000 kopjes koffie, zo’n 15 liter. Er groeien zo’n 2 á 3 kilo oesterzwammen per week uit. Daarnaast vertelt de Mini Fungi Factory het verhaal van circulaire economie, zichtbaar en op locatie.

Wij komen de kast brengen en geven een demonstratie workshop waarin je alles leert over de kast. Je krijgt alle benodigdheden van ons. Je kan de kast aanschaffen voor €3349 of je huurt hem voor €200 per maand (minimale looptijd 2 jaar, daarna per kwartaal opzegbaar).

Geen zin of tijd om de kast onderhouden? Er is zelfs een kast* met zwam-garantie. Voor 400 euro per maand garanderen wij jou maandelijks verse paddenstoelen, gekweekt op je eigen koffiedik.

Wij helpen jou om het duurzame verhaal van je bedrijf te vertellen. In overleg met jou zetten we jouw duurzame verhaal op de kast.

*alleen in Utrecht en directe omgeving.

Ps. Wist je dat de Mini Fungi Factory het resultaat is van een onderzoeks project? We doen samen met het basis, middelbaar en hoger onderwijs uit Utrecht een onderzoek naar de kansen en mogelijkheden van ons rest-substraat (wat we over hebben na de paddenstoelen oogst). Op deze manier zoeken we naar een verbinding tussen stad en platteland. Stel je voor: koffiedik uit de stad wordt naar een kwekerij aan de rand van de stad gebracht waar er oesterzwammen op worden gekweekt. Vervolgens worden de paddenstoelen weer naar de stad gebracht als voedsel en gaat het rest-substraat naar het platteland waar het gebruikt wordt als meststof om groenten op te kweken die, je raadt het al, de stad kunnen voeden. De Mini Fungi Factory vertelt dat verhaal in het klein (hij is ook inclusief wormenhotel te bestellen, de wormen verwerken het rest-substraat tot compost waarop je plant kan laten groeien.

Hier lees je meer over het onderzoek.

0